financiën

hoe finANCIER JE ZORG VAN DE TWA BÛKEN?

Zorg die De Twa Bûken biedt betaal je via Zorg in Natura, een Persoongebonden Budget (PGB), of een combinatie van die twee.

Zorg in Natura & PGB

Meer weten over Zorg in Natura (ZIN) of het PGB? Op deze pagina leggen we de verschillen uit.

hulp bij aanvraag

Weet je nog niet welke vorm van financiering het beste bij jouw hulpvraag past? Wij helpen graag bij het zoeken naar een gepaste vorm van financiering. Ook als je nog geen indicatie vanuit het CIZ of de gemeente hebt.

zorg in natura (zin)

Bij Zorg in Natura (ZIN) bepaalt de gemeente, uw zorgverzekeraar of het zorgkantoor wie jou gaat ondersteunen of verzorgen. De gemeente of het zorgkantoor regelen ook de administratie. Het zorgkantoor geeft De Twa Bûken de vergoeding voor de zorg van jou of je kind. Soms is een mix van Zorg in Natura en een pgb ook mogelijk. Meer informatie over de verschillen tussen Zorg in Natura en pgb lees je hier.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Het persoonsgebonden budget (PGB) is bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben door ziekte, een beperking of een handicap. Het is een bedrag waar je zorg mee kunt ‘kopen’ bij een zorgverlener. De Twa Bûken is zo’n zorgverlener. Je ontvangt van De Twa Bûken ook de rekening die je met jouw PGB kunt betalen. Uiteindelijk betaalt het zorgkantoor voor jou.

Een PGB kun je aanvragen bij de gemeente, het zorgkantoor of je zorgverzekeraar. Op deze website lees je meer over hoe je het beste een pgb kunt aanvragen. 

Je kunt dagbesteding en logeeropvang financieren met een pgb. 

Als je een pgb hebt gekregen, kun je contact met ons opnemen. Samen kijken we of de boerderij iets voor jou is en of wij jou de juiste zorg kunnen bieden. Meer informatie over de vervolgstappen als je een pgb hebt gekregen vind je hier.

Er zijn 4 soorten PGB, zoals beschreven op de website van de SVB:

  • een PGB vanuit de Jeugdwet, voor zorg aan kinderen tot 18 jaar
  • een PGB vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), voor huishoudelijke hulp, begeleiding of dagbesteding
  • een PGB vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), voor langdurige zorg thuis
  • een PGB vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), voor verzorging en verpleging thuis